loading

Loading...

Deseto izdanje festivala Idemo Otok

Deseto izdanje festivala Idemo Otok

August 10, 2015

Idemo otok je već tradicionalan međunarodni kulturno-glazbeni festival mladih koji je ove godine proslavio svoj deseti rođendan na ludbreškom Otoku mladosti. Uz brojne izvođače, umjetnike, aktiviste i udruge mladih festival se održao od 31. srpnja do 2. kolovoza.

Idejni začetnik festivala je Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN), a u posljednjih deset godina Idemo otok je izrastao u jedan od najvećih domaćih neprofitnih festivala. Od prošle godine godine Idemo otok se organizira u suradnji sa svjetskom mrežom neprofitnih organizacija MasterPeace – glazbom za mir u svijetu s aktivnostima u više od 50 država.

Na glavnoj pozornici nastupili su mnogobrojni izvođači, među kojima ONI, Radio Aktiv, Diyala, Shout, STIM, Hrmulja, Jantar, Yesh, Drone Hunter, Rectal Destroyer i Bezdan, a na drugom, electro stageu izmjenjivali su se brojni DJ-evi sve do ranih jutarnjih sati.

Zahvaljujući umrežavanju sa brojnim stranim udrugama i ove su godine volontirati, a i posjetili festival, mnogi mladi iz Hrvatske i stranih zemalja, stoga je Idemo otok odličan dodatak ljetnom turističkom sadržaju u Ludbregu.

 

Share This